Sokol Řevničov

12. a 13. mistrovské utkání

Napsat komentář

V prvním utkání jsme byli aktivnější, ale bereme pouze bod

12. kolo, sobota 03.02. 2024 11:55, Sportovní hala Stochov

Poločas 0:1

Sokol Řevničov: Tomeš J.Tóth Martin, Vait, Husák Jakub – Kočí, Fujera, Murčo

Branka: Husák Jakub

ŽK: Murčo

Tento víkend opět pokračovala svými zápasy okresní soutěž I. třídy. Náš celek se nejdříve utkal se Stochovem, se kterým na podzim prohrál těsně 2:1. Ve druhém utkání nám los přihrál celek Slavoje Kladno. I s tímto celkem jsme na pozim sehráli vyrovnanou partii, ale nakonec také těsně padli, tentokráte 6:5. Obě mužstva se nacházela vysoko nad námi, když zejména Stochov celou tabulku dokonce vedl.

Do dnešních zápasů jsme z různých důvodů nemohli počítat s Bohatým, Raisem a Trejbalem. Do utkání jsme vstoupili aktivně a drželi míč na svých sálovkách. Bohužel je hezké, že dlouho držíme míč, ale nejsme schopní se uvolnit a dostat do nějaké dobré šance nějakou narážečkou nebo prostě něčím překvapivým. Soupeři bylo jasné, že ze hry bude mít více naše mužstvo, a proto se ve většině utkání soustředil na poctivou defenzivu. Když už jsme se dostali do nějakého zakončení, bylo buď zblokované a nebo šlo mimo tři tyče. Stochovští podnikli v podstatě pár svých výpadů, ale s tím rozdílem, že jednu akci dokázali dovést až před naší kasu a odtud také otevřeli brankový účet utkání 0:1. V podstatě hosté využili opět naší chyby na obrané polovině.

Do druhého poločasu jsme nemohli vstoupit jinak, než že se pokusíme o rychlé vyrovnání. Nakonec se nám to podařilo se štěstím. Kuba Husák si vyměnil míč s Murčem, který měl sice míč na dlouhou nohu, ale špičkou ještě posunul právě na Husáka, který placírkou po zemi dostal míč do brány 1:1. Poté tam byla kratší pasáž, kdy jsme se nemohli dostat k míči a soupeř měl několik dobrých šancí, ale Tomeš nás podržel. I nadále jsme tak byli ve hře o tři body. V hlavách hráčů po průběhu utkání určitě bylo to, že chceme utkání vyhrát. Vystřelit nám jej mohl Tóth, když ho poslal za obranu Murčo. Náš hráč střílel po zemi k pravé tyči, ale gólman soupeře dokázal míč vyrazit. A když se ani v posledních minutách již nic nestalo, skončilo utkání dělbou bodů.

Utkání se Stochovem bylo na góly chudé. Nicméně šancí bylo určitě více, než ukazuje konečné skóre. Do vedení šel soupeř, když potrestal naši chybu. Nám se podařilo vyrovnat ve druhém poločase, když se dokázal prosadit Kuba Husák. Bod z tohoto utkání je ale pro náš celek málo. Další utkání jsme sehráli po dvouzápasové pauze proti Slavoji Kladno.

Se Slavojem spíše defenzivně a opět bereme bod

13. kolo, sobota 03.02. 2024 13:40, Sportovní hala Stochov

Poločas 2:1

Sokol Řevničov: Tomeš J.Tóth Martin, Vait, Husák Jakub – Kočí, Fujera, Murčo

Branky: Kočí 2x

Hned od začátku bylo všem přítomným jasné, že dobývat bránu bude tentokráte Slavoj. Náš celek se zatáhl na svoji polovinu a snažil se hlavně dobře bránit. Bohužel opět přišla chyba, když se dva naši hráči nechají u lajny vyškolit a soupeř se střelou ze strany dostává do vedení 0:1. Bylo nutné nepropadat panice a pokusit se také podržet balón, ať trochu běhá soupeř. Vyrovnat se nám nakonec podařilo po rychlé akci do soupeřovi otevřené obrany. Situaci dva na jednoho jsme vyřešili dobře a Kočí pravačkou dával do prázdné 1:1. Hra se poté vyrovnala, ale také dosti vyostřila. Nepomohli tomu ani samotní rozhodčí, když několik situací vyřešili špatně. Nám se do konce první půle podařilo jít do konce do vedení. Před soupeřovou brankou vznikl šrumec a šťastnou branku vstřelil Kočí, když jej ve snaze odkopnout míč trefil jeden z hostujících hráčů a od našeho hráče se míč odrazil rovnou do brány 2:1.

Vstup do druhého poločasu byl ale naprosto katastrofální. Vait se snažil rozehrát, ale neměl komu. Tak se snažil projít mezi dvěma hráči, ale byl poslední a soupeř mu sebral balón a šel ve dvou na našeho gólmana. Tuto situaci také vyřešil a vyrovnal brankový účet utkání 2:2. V rukavičkách se rozhodně nehrálo a celkem brzo svítily na světelné tabuli tři fauly na každé straně. Náš celek mohl ke konci strhnout vítězství na svoji stranu, když byl v rohu faulován Fujera a zahrávali jsme tak přímý volný kop. Kuba Husák sice poslal tvrdou ránu, ovšem ta letěla mimo bránu. Nás v průběhu zápasu musel několikrát podržet Tomeš, když nepustil střelu z beprostřední blízkosti a ukryl ji v rukavicíh. V bráně neskončila ani další velká šance, když náš gólman v poslední vteřině máchl svoji rukou za tělem a míč doslova vyplácl ven. Utkání tak skončilo opět dělbou bodů.

Druhé utkání bylo gólově o něco bohatší, ale žádná sláva to rozhodně nebyla. Do vedení šel soupeř, ale náš celek do konce první půle utkání otočil a šel do vedení. Ve druhé půli jsme bohužel hned na jejím začátku zaváhali a soupeř srovnal. Vyhecované utkání už do konce zápasu žádnou branku nenabídlo a z utkání tak opět bereme bod. Další dvě utkání sehrajeme netradičně za týden a netradičně v neděli. Nejdříve se utkáme od 12:30 SEČ se Spartou Doly Kladno, následně změříme síly s Jarpicemi od 13:40 SEČ.

Napsat komentář