Sokol Řevničov

1. a 2. mistrovské utkání

Napsat komentář

V prvním zápase moc gólů nepadlo, ale o jednu branku byl šťastnější soupeř

1. kolo, sobota 11.11. 2023 09:00, Sportovní hala Stochov

Poločas 2:0

Sokol Řevničov: Tomeš J.Tóth Martin, VaitKočí, Fujera, Murčo

Branka: Kočí (P)

Tak po roce nám to opět vše začalo od úplného začátku. Náš celek otevíral celou futsalovou sezónu okresní soutěže I. třídy proti Stochovu a následně po dvou pauzách se utkal se Slavojem Kladno. Se Stochovem jsme v minulé sezóně uhráli šest bodů po výsledcích 2:0 a 4:2. Se Slavojem se nám bohužel nepodařilo získat ani bod, když jsme oba zápasy shodně prohráli 3:2.

Dnes jsme nemohli počítat se spoustou hráčů. Jmenovitě nebyl k dispozici Trejbal, Kuba Husák, Bohatý, Filip a Lukáš Skoupý, Rais a občasná výpomoc Honza Husák. Bohužel začátek utkání naše mužstvo nechytilo a po dvou minutách jsme brankou Doudy prohrávali 1:0. Poté se naše hra rozhodně zlepšila, zase jsme si po velkém fotbale navykli na futsal, ale ne a ne dát branku. V brance totiž velmi dobře chytal Zemek a nepouštěl naše hráče do remízového stavu. No a když se to nepodařilo na jedné straně, udeřilo tři minuty před poločasem na straně druhé. Druhou branku za Stochov obstaral Radek Vorbach a rázem jsme museli dotahovat manko dvou gólů 2:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu. Ten se víceméně pouze bránil na své polovině a čekal, zda se mu neotevřou nějaká vrátka směrem dopředu. Nutno podotknout, že by to nebylo nic tak neobvyklého, jelikož náš celek dokáže dělat neuvěřitelné chyby. Jenže situace jakoby kopírovala první poločas. Sice si náš celek jmenovitě Murčem, Fujerou a Vaitem vytvořil několik šancí, ale brána jakoby byla zakletá. A když už to vypadalo, že vyjdeme naprázdno, z ničeho nic přišel pokutový kop. Soupeř zahrál ve vápně jednoznačně rukou. Jenže to už bylo asi půl minuty před koncem a i když Kočí tvrdou střelou doprostřed brány proměnil, na druhý vyrovnávací gól jsme se již bohužel nezmohli.

První utkání jsme neodehráli úplně špatně, ale když nechytíme opět začátek a posadíme soupeře takzvaně na koně, hraje se po tom špatně. Soupeř využil i další šanci a do druhé půle šel s dvoubrankovým náskokem. Ve druhém poločase jsme byli po většinu času v tlaku, ale snížit se nám podařilo až v samotném závěru a to již bylo pozdě. První utkání jsme tak o jeden gól prohráli. Po dvou zápasech volna nás čekal silný Slavoj Kladno.

Se Slavojem přestřelka, která skončila také bohužel lepší pro našeho soupeře

2. kolo, sobota 11.11. 2023 10:45, Sportovní hala Stochov

Poločas 2:2

Sokol Řevničov: Tomeš J.Tóth Martin, VaitKočí, Fujera, Murčo

Branky: Vait 4x, Fujera

I do druhého utkání jsme šli s jedním hráčem na střídání. Ani zde se nám nepodařilo zachytit začátek utkání a po chybě a neobsazení hráče před bránou, jsme rázem prohrávali 1:0 (Pražák). Jenže za další tři minuty vyslal překvapivou přihrávku na Fujeru spoluhráč Murčo a náš hráč šel sám na bránu. Tuto šanci i se štěstím dokázal proměnit, míč tak tak doskákal až za lajnu 1:1. Hrálo se vyrovnané utkání a za šest minut padla další branka a opět do naší sítě. O tu se tentokráte střelou ze strany postaral Hrubý 2:1. V poslední minutě se však k míči dostal Vait a střelou z prostředka hřiště přes chumel hráčů, dostal míč až za překvapeného gólmana Hrbáčka 2:2. Tímto výsledkem také první poločas skončil.

Kdo by si před druhým poločasem pomyslel, že čtyři branky na poločas je opravdu dost, ten musel být překvapen. No ale spíše nebyl, futsal netáhne a z řad diváků tam je vždy pouze malá jednotka diváků. Tři minuty po začátku druhého poločasu opět strhnul vedení na svoji stranu soupeř, když se dokázal prosadit Hrubý 3:2. Pro něho to byl již druhý zásah v utkání. Za další minutu bylo vedení soupeře ovšem dvougólové, když jsme se hned po třetím gólu soupeře nedokázali zkoncentrovat na hru a inkasovali záhy čtvrtý gól 4:2. Jenže náš celek za další uběhlou minutu odpověděl gólem Vaita, který byl při chuti 4:3. Jenže i další dvě minuty byly divoké, protože soupeř góly Vojíře a Hrubého odskočil už na rozdíl tří branek. Ale ani tady se skóre nezastavilo, jelikož hned další dvě minuty patřily našemu celku. Spíše si je tedy pro sebe uzmul Vait. Obzvláště druhá branka byla po sólové akci Murča, který přešel přes všechny hráče až od našeho vápna a svému spoluhráči naservíroval před prázdnou kasu. Do konce chybělo nějakých šest minut a tak jsme to několikrát zkoušeli s vysunutým gólmanem Jiřím Tomešem. Nakonec mohl být v úplně poslední minutě právě on tím, kdo vyrovná, ale z dobré příležitosti poslal svoji střelu nad branku. Domácí tak divoký druhý poločas vyhráli a berou tři body.

Ve druhém zápase to byla neuvěřitelná přestřelka, když padlo dohromady hned jedenáct branek. V prvním poločase dvakrát vedl soupeř, ale naše mužstvo dokázalo vždy srovnat krok. Ve druhém poločase to byl totální ofenzivní futsal bez obran. Hned za sedm minut padlo sedm branek, to je něco neuvěřitelného. Na konci jsme se dostali sice na dostřel, ale poslední akce, která by znamenala spravedlivou remízu, jsme neproměnili. Odcházíme tak i z druhého utkání bez bodu. Další utkání sehrajeme 25.11.2023. První utkání změříme síly od 09:35 SEČ se Spartou Doly Kladno. Druhé utkání má stanovený výkop v 10:45 SEČ a soupeřem nám budou Jarpice.

Napsat komentář